Ulrika Tapio Blind - Arctic Indigenous Design Archives (AIDA)

Ulrika Tapio Blind

(s.1967)

Taiteilija, kuvittaja


Ulrika Tapio Blind on syntynyt 1967 ja kotoisin Kaaresuvannosta, jossa hänellä on nykyään työhuone ja showroom. Hän tulee perheestä, jossa luovuus on perustavaa laatua, ja jakaa toisen Siikavuopiossa sijaitsevan ateljén äitinsä ja veljensä kanssa. Hän on myös usein kuvittanut äitinsä kirjoja.

Ulrika Tapio Blind opiskeli taidetta ja pedagogiikkaa Sunderbyn kansanopistossa. Taide ja pedagogiikka aineyhdistelmänä reflektoivat jatkuvasti hänen toimintansa esteettistä oppimisprosessia. Tämä ilmenee muun muassa hänen lastenkirjojensa kuvituksessa. Yksi hänen ensimmäisistä toimeksiannoistaan opintojen jälkeen oli kuvittaa materiaalia Davvi Šuvvá -alkuperäiskansafestivaalille vuonna 1993. Kollaasitekniikalla tehdyt kasvot, jotka toistuvat hänen kuvituksissaan, esiintyivät festivaalin julisteissa ja mainosmateriaalissa.

Ulrika Tapio Blindin pääilmaisutekniikka on akryyli, mutta hän on käyttänyt myös laajan kirjon eri tekniikoita kuten jäätä, lunta, kangasta ja öljypastellia. Ensisilmäyksellä hänen taiteensa voi näyttäytyä abstraktina sommitelmana, mutta kuvasta heijastuu saamelainen maailmankatsomus, mikä modernin tyylin myötä muotoutuu uudenaikaiseksi saamelaiseksi ilmaisuksi.
Ulrika Tapio Blindin ansioluettelo on kattava ja vaihteleva. Hän kuuluu muun muassa Kile-taiteilijakollektiiviin ja hän on ollut mukana teatteriprojekteissa ja pitänyt näyttelyitä pohjoismaissa, Kanadassa, Venäjällä, Englannissa ja Ranskassa. Yhdessä äitinsä kanssa hän on saanut Harry Martinsson –palkinnon kuvituksestaan.


Yhteystiedot

Sähköposti: tapio.blind@gmail.com
Kotisivut: tapioblind.se
Facebook: Ulrika Tapio Blind
Intagram: @ulrikatapioblind

Ulrika Tapio Blindin arkisto on laaja ja se pitää sisällään muun muassa kirjoja, taidetta, luonnoksia, koepainoksia, postikortteja, näyttelyluetteloita, julisteita, lehtiartikkeleita ja mainosmateriaalia.