Ajankohtaista viranomaisille

Viranomaisinfo siirtyy - uusi ajankohta on 20.12. klo 9

Kansallisarkistossa käynnissä olevien muutosneuvottelujen vuoksi vuoden viimeinen viranomaisinfo joudutaan siirtämään joulukuulle. Tilaisuuden uusi ajankohta on tiistai 20.12. klo 9.00 ja infotilaisuus järjestetään etäyhteyksin Teams-tilaisuutena.

Jos olet ilmoittautunut 30.11. järjestettäväksi aiottuun tilaisuuteen, saat automaattisesti linkin 20.12. tilaisuuteen eikä sinun tarvitse ilmoittautua uudestaan. Myös uusia ilmoittatumisia otetaan vastaan 18.12. saakka ilmoittautumislomakkeella.

Viranomaisinfossa hallitusneuvos Katariina Simonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo arkistolain uudistuksesta. Lisäksi kuullaan mm. Sähköisen arkistoinnin palvelun ajankohtaisista asioista.

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki tilaisuutta edeltävänä päivänä. Mikäli et saa viestiä, ota yhteyttä Kansallisarkiston viestintään, ka.tiedotus@kansallisarkisto.fi


Uutiskirje viranomaisille 4/2022

Lue uusimmasta uutiskirjeestä mm. arkistopäivistä 2023, valmistelussa olevista seulontapäätöksistä sekä Sähköisen arkistoinnin palvelun kuulumisista.


Kansallisarkiston vuosien 1952–2006 seulontapäätösasiakirjat julkaistu digitaalisina

Lue lisää tiedotteesta


Tiedonhallintalautakunnan säilytysaikasuositus julkaistu – Kansallisarkisto määrää arkistoitavat tietoaineistot 

Julkisen hallinnon tiedonhallintalautakunta julkaisi 5.7.2022 suosituksen tietoaineistojen säilytysajasta ja toimista säilytysajan päätyttyä. Suosituksen liitteinä on suuntaa antavia säilytysaikoja henkilöstöhallinnon ja hankintatoimen tietoaineistoille ja asiakirjoille. 

Lue koko tiedote täältä.


Työkalu digitoidun aineiston laadunvarmistukseen

Kansallisarkisto on julkaissut Digitoidun aineiston validointityökalun, jolla voi tutkia, vastaavatko digitoitujen tiedostojen ja muiden dataobjektien metatiedot niitä vaatimuksia, jotka on kuvattu asiakirjassa Kansallisarkiston vaatimukset hävittämiseen tähtäävään digitointiin (KA/3357/07.01.02.04.02/2019).


Kansallisarkiston uutiskirje viranomaisille

Lue uusimmat uutiskirjeet täältä:


Viranomaisinfot