Esteettömyys

Helsinki

Osoite: Rauhankatu 17

Opastettu reitti kulkee Rauhankadun puolella olevan vanhan pääsisäänkäynnin kautta porrasaulaan ja sieltä edelleen hissillä kerrosta ylemmäs, missä sijaitsevat arkiston asiakaspalvelupiste ja tutkijasalit.

Hissi on uusittu vanhaan hissikuiluun, minkä vuoksi sen mitoitus poikkeaa hieman esteettömyysasetuksen mukaisesta suosituksesta, mutta täyttää kuitenkin esteettömyysstandardin vähimmäisvaatimuksen. Oviaukon leveys on 800 mm, korin mitat 1000 x 1110 x 2100 mm (leveys x syvyys x korkeus). Hissi on läpikuljettava.

Päärakennuksen sisätilat eivät ole esteettömiä. Tutkijatiloissa liikkuminen ilman apua on mahdollista, mutta esimerkiksi näyttely- ja luentotiloihin sekä kahvioon pääsemisessä voi tarvita apua. Liikkumisen apuna on hissi. Toimipaikassa on inva-WC. Opaskoirat ovat sallittuja.

Hämeenlinna

Osoite: Aittatie 2

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnistä, jossa on automaattiovet. Saapumisesta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Sisätilat ovat esteettömiä, mutta henkilökunta auttaa tarvittaessa tutkija-, luento- ja mikrofilmisalien avaamisessa. Inva-WC:t löytyvät sisäänkäynnin läheisyydestä. Opaskoirat ovat sallittuja.

Inari

Osoite: Menesjärventie 2 A, Saamelaiskulttuurikeskus Sajos.

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään Sajoksen pääsisäänkäynnistä, ovet on varustettu automaattisella avausmekanismilla. Hissillä pääsee toiseen kerrokseen, jossa Saamelaisarkiston tilat sijaitsevat. Saapumisesta on hyvä ilmoittaa etukäteen, sillä toimistokäytävän ovi on lukossa ja se täytyy avata vieraille.

Sisätilat ovat esteettömiä ja henkilökunta auttaa tarvittaessa ovien avaamisessa. Inva-WC löytyy ensimmäisestä kerroksesta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Joensuu

Osoite: Yliopistokatu 6

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnistä. Soittamalla ovikelloa henkilökunta tulee tarvittaessa avaamaan ulko-ovet täyteen leveyteensä. Saapumisesta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Sisätilat ovat esteettömiä. Asiakaspalvelutilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Tiloissa on omat WC-tilat liikuntarajoitteisille. Opaskoirat ovat sallittuja.

Jyväskylä

Osoite: Pitkäkatu 23

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään pääsisäänkäynnin kautta. Saapumisesta suositellaan ilmoittamaan etukäteen, jotta ovien avaamisessa voidaan auttaa.

Sisätilat ovat esteettömiä. Inva-WC löytyy aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Mikkeli

Osoite: Pirttiniemenkatu 8 A

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään henkilökunnan sisäänkäynnistä, jossa on luiska. Henkilökunnan sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen, jolloin henkilökunta tulee avustamaan oven avaamisessa.

Sisätilat ovat esteettömiä ja tutkijatiloihin pääsee porrashissillä. Inva-WC:t löytyvät tutkijatilojen aulasta. Opaskoirat ovat sallittuja.

Oulu

Osoite: Arkistokatu 6

Liikuntarajoitteisille on sisäpihan puolella luiskalla varustettu sisäänkäynti. Sisäänkäynnin ovipuhelimella voi pyytää oven avaamista.

Toimipisteen sisätilat ovat esteettömiä. Asiakaspalvelutilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja muihin kerroksiin kuljettaessa voi käyttää hissiä. Inva-WC löytyy asiakastiloista. Opaskoirat ovat sallittuja.

Turku

Osoite: Aninkaistenkatu 11

Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään takapihan lastauslaiturin kautta. Saapumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen sisäänpääsyn nopeuttamiseksi.

Toimipisteen sisätilat ovat esteettömiä ja liikkumista helpottaa hissi. Inva-WC on sisääntuloaulassa. Opaskoirat ovat sallittuja.

Vaasa

Osoite: Varastokatu 2

Liikuntarajoitteisille on pyörätuoliluiska ja sisätilat ovat esteettömiä. Inva-WC löytyy asiakastiloista. Opaskoirat ovat sallittuja.