Laskutus

Verkkolaskutus

Kansallisarkisto ottaa vastaan ainoastaan verkkolaskuja. Paperilaskut palautetaan toimittajille maksamattomina. Laskussa tulee olla viitetietona Kansallisarkiston tilausnumero tai tilaajan nimi ja vastuualue

Lue lisää tiedotteesta: Valtio ottaa vastaan vain Eurooppa-normin mukaisia laskuja 1.4.2021 alkaen

Verkkolaskujen lähetystä varten tarvitset Elman tai muun verkkolaskuoperaattorin laskutustuotteen. Kansallisarkisto ei vastaanota EDIFACT-laskuja eikä sähköpostilla lähetettyjä laskutustiedostoja tai kuvia. Lisätietoja verkkolaskujen lähettämisestä saat verkkolaskuvälittäjäsi asiakaspalvelusta.

  • Kansallisarkiston Y-tunnus: 0245885-9
  • Kansallisarkiston VAT no: FI 02458859

Verkkolaskuosoite

  • OVT-tunnus: 0037024588597906
  • Verkkolaskuosoite: 0037024588597906
  • Välittäjä ja välittäjätunnus: OpusCapita Solutions Oy / E204503

E-laskun tilaaminen

Valtio haluaa lähettää kuluttajille entistä useammin e-laskun perinteisen paperilaskun sijasta. E-laskusta olisi hyötyä niin valtiolle kuin sinulle itsellesikin. E-lasku on helppo ja virheetön tapa maksaa lasku ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku. Lisäksi e-laskuun siirtyminen tarkoittaa säästöä valtiolle. Valtio säästäisi laskujen käsittely- ja lähetyskuluina noin puoli miljoonaa euroa mikäli vähintään 30 prosenttia valtion lähettämistä laskuista olisi e-laskuja tämän vuoden loppuun mennessä.

Kun tilaat laskumme paperilaskun sijaan e-laskuna, laskun tiedot saapuvat verkkopankkiisi automaattisesti. Jos haluat, saat ilmoituksen laskun saapumisesta verkkopankin lisäksi sähköpostiin tai tekstiviestillä. Verkkopankissasi tarkistat laskun tiedot ja tarvittaessa hyväksyt ne. E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. Halutessasi voit myös asettaa esimerkiksi säännölliset laskut menevän maksuun automaattisesti.

Saat e-laskun käyttöön tilaamalla sen oman verkkopankkisi kautta. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius lähettää e-laskuja. Lisäksi pankista riippuen voit myös saada paperilaskun maksettuasi ehdotuksen vaihtaa e-laskuun. E-laskun tilaamisen yhteydessä valtiolla käytetään tunnistustietona pääsääntöisesti henkilötunnusta.

Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat pankistasi.

Suomi.fi-viestit-palvelu käytössä Kiekun myyntilaskutuksessa

Kiekun myyntilaskutuksessa on otettu käyttöön uusi laskujenvälityskanava, Suomi.fi-viestit-palvelu. Jatkossa Kiekusta lähetettyjä myyntilaskuja, maksukehotuksia tai viivästyskorkolaskuja tulee välittymään henkilöasiakkaille Suomi.fi-viestit-palveluun, jos henkilö on ottanut palvelun käyttöönsä. Kun myyntilasku ohjautuu henkilöasiakkaalle Suomi.fi-viestit-palveluun, hän saa siitä ilmoituksen sähköpostiinsa.