Saavutettavuusseloste

Sivuston ylläpitäjä: Kansallisarkisto

Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty 30.10.2020.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Verkkopalvelu täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei vielä ole saavutettavuusvaatimusten mukainen alla lueteltujen sisältöjen osalta. Saavutettavuuspuutteet pyritään korjaamaan niin pian kuin resurssimme sen mahdollistavat.

Sivustolla olevat tiedostot

Sivustolla on 23.9.2018 jälkeen julkaistuja tiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Voit pyytää näitä tiedostoja saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta kirjaamo@kansallisarkisto.fi.

Saavutettavuusvaatimus, joka ei täyty: 1. Havaittava, 1.3.1 Informaatio ja suhteet

Kansallisarkiston muut verkkopalvelut

Sivustolla on linkkejä Kansallisarkiston ylläpitämiin muihin verkkopalveluihin, jotka eivät kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia. Kansallisarkiston muita verkkopalveluja koskevan saavutettavuuspalautteen voit lähettää Kansallisarkiston kirjaamoon osoitteella kirjaamo@kansallisarkisto.fi.

Saavutettavuusvaatimus, joka ei täyty: 1. Havaittava, 1.3.1 Informaatio ja suhteet

Sisältö, joka ei kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin

Sivustolla on toimisto-ohjelmilla tehtyjä tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 ja joiden sisältö ei ole olennaista asioinnin kannalta. Lisäksi sivustolla on video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Lisätietoja ei-saavutettavista sisällöistä saa sähköpostitse osoitteesta kirjaamo@kansallisarkisto.fi.

Saavutettavuuspalaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa saavutettavuuspalautetta sähköpostilla osoitteella kirjaamo@kansallisarkisto.fi.

Ellet saa tyydyttävää vastausta palautteeseesi, ota yhteys valvontaviranomaiseen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuuspuutteita, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle eli Kansallisarkistolle. Ylläpitäjän on vastattava palautteeseesi 14 päivässä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö