Nyheter

07.01.2020

Riksarkivets forskarsal i S:t Michel svarar på förändring i kundefterfrågan

Riksarkivets forskarsal i S:t Michel svarar på den ökade kundefterfrågan genom att under vårsäsongen 2020 testa att ha öppet även på fredagar kl. 9–16.

På fredagar är tjänsterna i S:t Michel dock mer begränsade än på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Endast de tjänster som erbjuds av personalen som övervakar forskarsalen är tillgängliga.

Det innebär att nya dokumentbeställningar inte levereras till forskarsalen från Pirttiniemenkatu eller centralarkivet på fredagar. Dokument från centralarkivet ska beställas för användning i forskarsalen på fredag senast på onsdag kl. 14. Dokument från Pirttiniemenkatu levereras till och med torsdag kl. 15.

Inkomna fjärrlån är tillgängliga som normalt på fredagar. Digitaliserat material är tillgängligt i kundterminalerna på normalt sätt.

Kopior levereras inte till forskarsalen på fredagar, men det går att göra beställningar av kopior.

Eventuella specialarrangemang ska överenskommas i god tid.

Fredagsöppet med begränsade tjänster är ett försök, vars utfall följs upp under våren. Målet är att anpassa forskarsalarnas öppettider och servicen i forskarsalarna utifrån kundernas behov, och därför välkomnas alla frågor och kommentarer från kunderna om det nya försöket i S:t Michel.

Mer information

Överinspektör Anne Hänninen, tfn. 029 533 7207, fornamn.efternamn@arkisto.fi

Direktör Päivi Hirvonen, tfn. 0295337181, fornamn.efternamn@arkisto.fi