Nyheter

27.04.2021

Riksarkivets forskarsal i S:t Michel öppnas tisdagen 27 april

Riksarkivets forskarsal i S:t Michel håller öppet från och med den 27 april. Öppettiderna finns här.

Vi begränsar antalet kundplatser i forskarsalen i S:t Michel för att säkerhetsavstånden (2 m) ska kunna hållas. Därför rekommenderar vi att besök på arkivet meddelas i förväg per telefon (0295 337 200) eller e-post (kirjaamo@arkisto.fi). Meddelandets rubrik ska vara ”Bokning av forskarsalplats/verksamhetsstället i S:t Michel”.

För att minimera närkontakter ber vi att önskat material beställs i förväg på webbtjänsten Astia. Den planerade besöksdagen kan då meddelas som en tilläggsuppgift på beställningen. Om materialet inte kan beställas via webbtjänsten, kontakta personalen i forskarsalarna i S:t Michel och avtala om beställning och leverans av materialet (tfn 0295 337 200). Observera att en del av materialet i S:t Michel förvaras på annan ort och inte levereras till forskarsalen under samma arbetsdag.

Enligt de regionala rekommendationerna i Södra Savolax ska ansiktsmask användas överallt där närkontakt förekommer. Likaså ska man hålla säkerhetsavstånd och följa hygienanvisningarna.

Läget kan ändras snabbt på grund av hälsovårdsmyndigheternas föreskrifter. Vänligen kontrollera alltid den aktuella informationen om öppettider i förväg!

Mer information: Forskarsalen i S:t Michel 0295 337 200