Tilaa kantakortti

Kantakortti on asiakirja, joka on laadittu jokaisesta puolustusvoimissa palvelusta suorittaneesta henkilöstä.

Se sisältää tiedot henkilön kutsuntoihin osallistumisesta joko kotiuttamiseen, kaatumiseen tai eläkkeelle jäämiseen saakka. Ensimmäiset järjestelmällisesti laaditut kantakortit tehtiin vuonna 1897 syntyneelle ikäluokalle.

Voit tilata kopiot 1897–1949 syntyneiden henkilöiden kantakorteista Astia-verkkopalvelussa.

Kantakortin tilauslomake

Huomaathan, että sodissa 1939–1945 kaatuneiden kantakortit on digitoitu ja niitä voi tutkia vapaasti Astia-verkkopalvelussa

Vuonna 1950 syntyneiden ja tätä nuorempien henkilöiden kantakortteja säilytetään Sotilaslääketieteen arkistossa Viitasaarella. Niiden tilaus tapahtuu erillisellä Sotilaslääketieteen arkiston tilauslomakkeella (pdf).

Kantakortin käyttö tutkijasalissa

Ennen vuotta 1940 syntyneiden henkilöiden kantakortteja säilytetään Helsingissä ja niitä on mahdollista käyttää Helsingin toimipaikan tutkijasalissa.

Vuosina 1940–1949 syntyneiden henkilöiden kantakortteja säilytetään Mikkelissä ja niitä on mahdollista käyttää Mikkelin toimipaikan tutkijasalissa.

Kantakortit tilataan tutkittavaksi Astia-verkkopalvelussa. Tilaaminen edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista.

Mikäli tilaaminen Astia-verkkopalvelun kautta ei ole sinulle mahdollista, tee tilaus etukäteen jossakin Kansallisarkiston toimipaikassa. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun asiakirjat ovat käytettävissäsi. Tilausta ei voida toimittaa samana päivänä.

Tutkiminen Kansallisarkistossa paikan päällä on maksutonta.

Lisätietoja