Aineiston valokuvaaminen ja skannaaminen

Voit valokuvata Kansallisarkistossa säilytettäviä julkisia ja tietyin rajoituksin myös salassa pidettäviä asiakirjoja, jos sinulla on voimassa oleva käyttöoikeus.

Skannauslaitteen käyttöön tulee aina pyytää lupa tutkijasalihenkilökunnalta.

Halutessasi voit myös pyytää asiakirjoista jäljenteitä maksua vastaan. Hinta määräytyy opetus- ja kulttuuriministeriön antaman asetuksen mukaan.

Aineistot, joita et saa kuvata

  • Sata vuotta nuorempia kirkonkirjat ja Ajoneuvohallinto-keskuksen arkistoon kuuluvat ajoneuvorekisterin aineistot (Bd- ja Ta-sarjojen alasarjat). Muista sata vuotta nuoremmista henkilörekistereistä, kuten henkikirjoista, voit kuvata tietoja omaan käyttöön, mikäli et kuvaa rekisteriä kokonaisuutena.
  • Kansallisarkiston ja Venäjän eri arkistojen välisten arkistoyhteistyösopimuksien perusteella Kansallisarkiston Astia-palveluun siirretyt arkistoaineistot. Näistä ei myöskään luovuteta kopioita.
  • Kansallisarkiston ja Ruotsin valtionarkiston välisen arkistoyhteistyösopimuksen perusteella Kansallisarkiston Astia-palveluun siirretyt arkistoaineistot (Tornion ja Kemin Lappien veroluettelot 1702-1809)
  • Yksityisarkistoon sisältyvä asiakirja, jonka kuvaaminen on luovutussopimuksessa erikseen kielletty
  • Tekijänoikeuden piiriin kuuluva asiakirja
Huomaathan, että Kansallisarkiston asiakaspäätekoneissa Usb-muistikorttien ja -tikkujen käyttö on estetty teknisesti tietoturvallisuuden varmistamiseksi.