Sähköisen arkistoinnin palvelu

Sähköisen arkistonnin palvelun prosessikuvaus asiakkaan siirtopäätöksestä aineiston tuontiin Kansallisarkistoon, piirros.

Kansallisarkisto tarjoaa valtionhallinnolle sähköisen arkistoinnin ja pitkäaikaissäilyttämisen palvelua. Palvelu on tarkoitettu arkistolain nojalla arkistoitavaksi määrätyn digitaalisen aineiston arkistointiin. Turvaamme kansallisesti arvokkaan, sähköisen asiakirjallisen kulttuuriperinnön säilymisen tuleville sukupolville. Olemme kansakuntamme sähköinen muisti.

Teemme digitaalisesta arkistoinnista mahdollisimman mutkatonta niin, että arkistoitavaksi määritellyn tiedon todistusvoimaisuus säilyy kaikissa olosuhteissa. Tässä onnistumme ainoastaan jatkuvalla yhteistyöllä. Sitoudumme siihen, että asiakkaidemme ja heidän aineistojensa tarpeet ja erityisvaatimukset tulevat aina huomioiduiksi.

Sähköisen arkistoinnin palvelu pähkinänkuoressa - katso video:

 

Sähköisen arkistoinnin palvelu on osa arkistoinnin kokonaisuutta

Prosessikuva

Sähköisen arkistoinnin palvelu on tarkoitettu valtionhallinnon organisaatioille (jatkossa ”Siirtäjä”), jotka ovat sopineet palvelun käytöstä Kansallisarkiston kanssa. Siirtäjä sopii palvelun kanssa tarkemmin siirrettävästä digitaalisesta aineistosta ja siirron yksityiskohdista.

Digitaalisten aineistojen siirtäminen on monipuolinen prosessi, joka päättyy, kun Kansallisarkisto on hyväksytysti vastaanottanut aineistot. Prosessi vaatii alusta loppuun saakka kaikilta osapuolilta sitoutumista.

Kun digitaalinen aineisto on onnistuneesti siirretty Sähköisen arkistoinnin palvelun kautta, se on haettavissa ASTIA-verkkopalvelusta. Tutustu ASTIA-verkkopalveluun ja sen käytön edellytyksiin. ASTIA-verkkopalvelu on uudistumassa ja toistaiseksi osa aineistoista toimitetaan asiakkaiden käytettäviksi tietopalveluprosessin mukaisesti erikseen sovitulla tavalla. 

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää digitaalisten aineistojen siirrosta? Aloita siirron suunnittelu perehtymällä verkkosivujen sisältöön ja ohjepankin materiaaleihin. Tutustu myös Sähköisen arkistoinnin palvelun usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mikäli asiasi koskee uutta aineistosiirtoa, täytä yhteydenottolomake. Lomakkeella pyydämme kertomaan muutamia tarkentavia tietoja siirrettävästä aineistosta. Muissa asioissa ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen digitaalisetsiirrot@kansallisarkisto.fi.

Huomioithan, että siirrettävällä aineistolla tulee olla voimassa oleva seulontapäätös. Mikäli seulontapäätöstä ei ole, ota yhteyttä Arvonmääritys- ja seulontapalveluun.

Mikäli etsit tietoa analogisten aineistojen siirrosta tai Kansallisarkiston viranomaisaineistojen massadigitoinnista katso sivut Analogisten asiakirjojen luovuttaminen ja siirrot ja Massadigitointi.

Mikäli kaipaat tietoa yksityisarkistojen vastaanotosta ja siirrosta Kansallisarkistoon siirry sivulle Näin luovutat yksityisarkistosi Kansallisarkistoon.

 


Siirrot