Vastuullisuusraportti 2022
Kansallisarkisto 2023
Kansallisarkisto huolehtii yhdessä muiden viranomaisten kanssa siitä, että Suomen asiakirjallinen kulttuuriperintö tallennetaan digitaalisesti ja saatetaan yhä laajempaan käyttöön. Aineistojen parantuva hyödynnettävyys tukee tutkimustoimintaa, tietoon perustuvaa toimintatapaa ja sivistystä. Se lisää yhdenvertaisuutta ja osallisuutta, vahvistaa demokratiaa, luo edellytyksiä merkitykselliselle elämälle sekä tukee luottamusta yhteiskunnallisiin instituutioihin.
Vuosi 2022 oli poikkeuksellinen Venäjän aloittaman hyökkäyssodan takia. Kansallisarkisto panosti vahvasti varautumistyöhön kansallisen asiakirjallisen kulttuuriperinnön suojelemiseksi. Yhteistyötä tehtiin kulttuuriperimän suojaamiseksi myös kansainvälisissä yhteyksissä. Oman henkilöstön turvallisuusosaamista parannettiin koulutuksella ja harjoitustoiminnalla.
Kansallisarkisto on valinnut seuraavat oman toimintansa näkökulmasta merkittävimmät YK:n Agenda 2030:n mukaiset kestävän kehityksen tavoitteet:
- Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto (tavoite 16)
- Hyvä koulutus (tavoite 4)
- Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua (tavoite 8)
- Ilmastotekoja (tavoite 13)
- Yhteistyö ja kumppanuus (tavoite 17)
Näille tavoitteille ja niiden alatavoitteille on pyritty määrittelemään mittareita, joilla tavoitteiden edistämistä voidaan osoittaa.
Tutustu myös
-
14.1.2025 16:25
Astia-verkkopalvelu toimii taas normaalisti
Tilapäinen häiriö esti rekisteröitymisen.
-
13.1.2025 15:10
Vuoden 1924 tiedot julkaistu Karjala-tietokannassa
Yhteensä 40 619 uutta julkista tietuetta luovutetun alueen kirkonkirjoista.
-
10.1.2025 12:45
Päätös julkishallinnon taloushallinnon, hallintoasioiden ja tiedonhallinnan asiakirjojen ja tietoaineistojen pysyvästä säilytyksestä
Päätöksessä määritellään taloushallinnon, hallintoasioiden ja tiedonhallinnan pysyvästi säilytettävät sekä määräajan säilytettävät asiakirjat ja tietoaineistot.