Hyppää sisältöön

Tervetuloa Kansallisarkiston Suureen digitointi-iltapäivään 27.11.!

Julkaisuajankohta 25.10.2023 14.45
Tiedote

Kansallisarkisto järjestää tutkijoille, tutkimusryhmille ja tutkimusyhteisöille 27.11. klo 14-18 tilaisuuden, jossa keskustellaan Kansallisarkiston tulevista digitointivalinnoista ja digitaalisen tutkimuksen uusista mahdollisuuksista.

Kansallisarkisto järjestää tutkijoille, tutkimusryhmille ja tutkimusyhteisöille 27.11. klo 14–18 tilaisuuden, jossa keskustellaan Kansallisarkiston tulevista digitointivalinnoista ja digitaalisen tutkimuksen uusista mahdollisuuksista.

Kansallisarkiston uuden digitointistrategian ytimessä ovat vaikuttavuus ja asiakaslähtöisyys. Siksi haluamme kutsua teidät mukaan tärkeään keskusteluun siitä, mitä aineistoja tulevaisuudessa digitoidaan ja kuinka tutkimuksen tarpeet huomioidaan.

Samalla haluamme kertoa, minkälaisia mahdollisuuksia tekoälysovellukset luovat tutkimukselle ja kysyä, minkälaiset ratkaisut palvelisivat tutkimuksen tekemistä Kansallisarkiston aineistoista.

Tilaisuus järjestetään sekä paikan päällä Helsingissä että verkossa. Toivomme, että tämä mahdollistaa tilaisuuteen osallistumisen laajasti myös Helsingin ulkopuolelta.

Tilaisuuden aluksi esitellään Kansallisarkiston digitointistrategia, pohjustetaan tulevaisuuden digitointivalintoja ja niiden perusteita sekä esitellään uusia tekoälyratkaisuita.

Esitysten jälkeen on mahdollista osallistua teemakohtaiseen keskusteluryhmään, jossa käydään läpi tutkijoiden ja tutkimuksen tarpeita.

Teemaryhmiä ovat Tulevaisuuden digitointivalinnat, Tekoälymahdollisuudet tutkimukselle sekä molempia teemoja käsittelevä etäosallistujille suunnattu ryhmä. Osallistujamäärän mukaan ryhmien määrää voidaan kasvattaa.

Ilmoittaudu mukaan Suureen digitointi-iltapäivään 20.11. mennessä.

Digitointi-iltapäivän ohjelma 27.11.2023 klo 14–18

Kansallisarkisto, Rauhankatu 17, Vanha tutkijasali & Teams

 • 14.00 Kansallisarkiston digitointistrategia – Ville Kajanne
 • 14.20 Digitointivalinnat ja digitoinnin tiekartta – Maria Kallio-Hirvonen
 • 14.40 Tekoälyn tuomat mahdollisuudet digitaaliselle tutkimukselle – Ilkka Jokipii
 • 15.00–16.00 Tutkijoiden ja tutkimuksen tarpeet -keskusteluryhmät
  • 1. ryhmä Tulevaisuuden digitointivalinnat
  • 2. ryhmä Tekoälymahdollisuudet
  • 3. ryhmä tilaisuuden etäosallistujille molemmista teemoista
 • 16.00–17.00 Yhteinen keskustelu ja yhteenveto
 • 17.00–18.00 Iltapalaa ja vapaata seurustelua
Tiedote