Hyppää sisältöön

Uusi tietopankki arkistointia tukeville oppaille ja ohjeille julkaistu

Julkaisuajankohta 17.5.2024 14.40
Tiedote
Arkistoinnin osaaja -sivustolla oppaana ja opiskelukaverina toimivan piirroshiiren esikuva on taiteilija Jyrki Siukosen pieni Viisas hiiri -veistos vuodelta 2000. Piirroksen on tehnyt Ulrika Köngäs.

Arkistoinnin osaaja -tietopankki täydentyy vaiheittain.

Kansallisarkiston uudesta Arkistoinnin osaaja -tietopankista löydät arkistointia tukevia oppaita ja ohjeita sekä linkkejä webinaareihin ja muihin tallenteisiin.

Päivitämme tietopankin sisältöä säännöllisesti. Aluksi julkaisemme siellä analogisten aineistojen hallintaan liittyvää ohjeistusta.

Siirry tietopankkiin.

Tietopankin oppaat

Tällä hetkellä löydät tietopankista seuraavat oppaat.

Analogisten asiakirjojen kulttuurihistoriallisen arvon arviointi

Tutustu oppaaseen

Uusi opas perustuu Kansallisarkiston tuottamaan analogisten asiakirjojen säilytysmuodon arvon arvioinnin kriteeristöön. Se sisältää tietoa kulttuurihistoriallisen arvon arvioinnin perusteista, kriteereistä ja työvaiheista sekä esimerkkejä ja käytännön harjoituksia.

Vuoden 2024 alusta lähtien julkishallinnon toimijat arvioivat itsenäisesti analogisten asiakirjojen kulttuurihistoriallisen arvon ja arkistoitavan muodon. Arvioinnissa noudatetaan Kansallisarkiston antamia päätöksiä, määräyksiä ja ohjeita.

Home-epäillyn tai homeisen aineiston käsittely

Tutustu oppaaseen

Oppaan tarkoituksena on auttaa homevaurioituneiden aineistojen säilyvyyden turvaamisessa sekä ennaltaehkäistä homeongelmien syntymistä arkistoaineistoissa.

Opas on aiemmin julkaistu Kansallisarkiston verkkosivuilla ja se löytyy toistaiseksi myös vanhasta tutusta paikasta.

Lisätietoja

Arkistoinnin ohjaus