Samearkivet, Enare

Ändringar i Samearkivets verksamhet från 1.6.

Det sker dock ändringar i Samearkivets verksamhet och öppettiderna för forskarsalen under tiden 1.6–31.12.2023, eftersom arkivarie arbete huvudsakligen förläggs till Uleåborg från och med den 1 juni.

Under denna tid svarar man normalt på Samearkivets telefonnummer och e-postmeddelanden. Svar på begäranden om information ges som normalt och arkivarien kan nås på samma sätt som hittills.

Samearkivets arkivarie strävar efter att besöka Enare med cirka 6 veckors intervall eller vid behov. De som använder forskarsalen samt besöker bör i god tid kontakta Samearkivet så att besöken och användningen av material i forskarsalen kan ordnas så smidigt som möjligt.

Boka tid för besök

Läs mer.

Arkivet är stängt följande dagar i oktober: fre 6.10 och fre-sön 13–22.10.2023.
-
Forskarsalen på Samearkivet.

Ankomst

Arkivet finns på andra våningen. Det är bra att i förväg meddela om besök, eftersom dörren till byråns korridor är låst och måste öppnas för besökare. Du kan också vända dig till Sajos Information.

Framför centret finns avgiftsfria parkeringsplatser. På första våningen finns Café Čaiju, garderob och toaletter.


Visa på en större karta.

Hinderlöshet

Rörelsehindrade kommer in till centret via huvudentrén, dörrarna öppnas automatiskt. Det finns en hiss till andra våningen där Samearkivet finns. Det är bra att i förväg meddela om besök, eftersom dörren till byråns korridor är låst och måste öppnas för besökare.

Lokalerna är hinderfria och vid behov hjälper personalen med att öppna dörrarna. På första våningen finns en inva-WC. Ledarhundar är tillåtna.

Service

  • Café Čaiju
  • garderob