Hyppää sisältöön

Taidetta Romaniasta -näyttely Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikassa 19.3.–9.5.

Julkaisuajankohta 28.3.2024 14.54
Tiedote

FINROART XXI -taidesäätiön toteuttama näyttely on avoinna ti–to 9–16.

FINROART XXI -taidesäätiön perustettiin vuonna 1996 edistämään Suomen ja Romanian taiteilijoiden välisiä suoria ja joustavia yhteyksiä.  

Säätiön puheenjohtaja on kuvataiteilija ja näyttämösuunnittelija Cris Ciobanu, varapuheenjohtajana toimii Sveitsissä asuva galleristi Asko Myllys ja Suomen yhteyshenkilönä kuvataiteilija ja kulttuurituottaja Pirjo Heino.

Näyttelyn romanialaistaiteilijoista Gloria Badarau-Heikkilä asuu Suomessa. Finroart XXI -näyttelyissä on tapana, että myös näyttelyn järjestäjän ja teosten valitsijan töitä on aina esillä. Siksi nytkin ovat mukana myös paikalliset taiteilijat Irja Rantala ja Pirjo Heino.

Finroart XXI -säätiön toiminta perustuu taiteilijoiden omaan aktiivisuuteen ja vapaaehtoiseen työpanokseen sekä ajatukseen vastavuoroisuudesta ja mukana olemisesta. Erilaisia näyttelyitä, julkaisuja, tapahtumia, työpajoja ja taiteilijatapaamisia on järjestetty kaikkiaan 112 kertaa 28 toimintavuoden aikana. Tapahtumia on järjestetty Suomessa, Romaniassa, Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja jopa Intiassa.

Edellinen näyttely Hämeenlinnassa oli myös Kansallisarkiston tiloissa 2018. Sen nimi oli Peilimaailma.

Tiedot

19.3. – 9.5.2024
TAIDETTA ROMANIASTA - FINROART XXI 

CIOBANU, BALEA, BARADAU-HEIKKILÄ,
BOCA, CERCHEZ, IONESCU, POENARU 


KANSALLISARKISTO HÄMEENLINNA
Aittatie 2, 13200 HÄMEENLINNA
avoinna ti-to 9–16

Tapahtuma